2011. 04. 26. 10:00

Sziasztok!

A hétvégén az alábbi kéréssel kerestek meg bennünket:

"Kedves Kisújszállási Szerepjáték Klub!

 Fromann Richárd vagyok, az ELTE Szociológia Doktori Iskola Phd-hallgatója, és egy olyan kutatáshoz kérném a segítségeteket, amelyben a szerepjátékosok világát szeretném minél jobban megismerni. Célom, hogy ez a 3 éves kutatás a legnagyobb, legátfogóbb és legmélyebb szerepjáték kutatás legyen Magyarországon, illetve szeretném majd hamarosan kiterjeszteni ezt nemzetközi szintre is.

 A kérdésem az lenne, hogy felkerülhetne-e a honlapra ez a kb. 15 perces kérdőívem, hogy a játékosok tudjanak a kitöltésben segíteni? Nagyon megköszönném, ez nagyon nagy segítség lenne! :-)

 Az online szerepjátékosokkal kapcsolatos kutatásomról egyébként nemrég tartottam előadást az Internet Fiesta 2011 zárókonferencián (http://meetoff.eu/jegyzet/internet-fiesta-zarokonferencia-2011-03-28).  Ez a cikk pedig pár napja került fel a Gamekapocs portálra, ami egész jól összefoglalja az eddigi eredményeimet. :-)

http://www.gamekapocs.hu/hir/22692/marpedig_az_mmo_jatekosok_nem_antiszocialisak

 Ezzel a kutatással ugyanis szeretnék hozzájárulni ahhoz is, hogy a negatív előítéletekből sikerüljön kibújni a szerepjátékosoknak, és valóban egy pontos valós kép legyen erről az egészről. :-) 

itt látható az említett kérdőív:

 bízva pozitív válaszotokban,

köszönettel

Richárd"

Kérését természetesen teljesítjük, és arra kérek mindenkit, hogy aki csak teheti töltse ki, csak őszintén, mindenféle fölös hülyeséget mellőzve, hogy az eredmény minél hitelesebb képet mutasson a magyar szerepjátékosok világáról.

Köszi!

---------------------------------------------------------------------------------

2009. 09. 05. 20:51

Üdv!

Ezt a levelet ma kaptam/tuk, mint a Susogó Aquir Szerepjáték Klub. Mint ígértem beszúrom ide. Amint lesz rá egy kis időm, válaszolni is fogok rá.

Íme a levél:

Baráti izé...

Sziasztok!

Kezdetnek remélem, nem gépeltem el a szükséges címeket és valóban a Susogó Aquir Szerepjáték Klub néhány tagjának sikerült eljuttatnom ezt a levelet...

Mindenek előtt; a debreceni Mentálcsavar Klub tagjainak nevében írok Nektek, s levelemet a találkozás és ismerkedés vágya ihlette. Évek óta szervezünk rendezvényeket és veszünk részt másokéin azzal a céllal, hogy az ország több pontján ismerhessünk meg különböző szerepjátékosokat és alkalom adtán minél többet közülük együtt is lássunk. Persze nem titkoltan örülünk, mikor ezt itthon tehetjük, saját verseny-találkozó-tábor keretében, ám mások ötleteivel is szeretnénk ismerkedni. Személy szerint azt hiszem, az itthoni szerepjátékos világ azért nem fejlődik ütemesebben, mert az ilyen személyes találkozások klubok, baráti körök és miegyebek között egyre ritkulnak, egyre több ilyen oszlik fel vagy szakad szét... Ez nyilván senkinek nem kedvez, aki a szerepjátszást csoportos formában (pl: versenyeken való aktív részvétel, rendszeres játékalkalmak rendszeres csapatoknak többé-kevésbé szervezett formában... stb.) képviseli, netán szeretné másokkal megismertetni kedvenc hobbiját (esetenként függőségének tárgyát...:p).

Ezek miatt kereslek fel Titeket is. Néhány éve a  Lumina Cornus srácokkal (ahogy a fórumotokban olvastam Ti is ismeritek őket) már felvettük ily módon a kapcsolatot és megegyeztünk abban, hogy kölcsönösen igyekszünk segíteni egymást a másik fél rendezvényeinek látogatásával, esetleges egyéb alkalmakkori látogatásokkal, vagy amire éppen szükség van. Azóta is jól működik ez a kapcsolat, sok új játékélményt és barátságot köszönhetünk ennek.

A kérdésem voltaképpen ezek után talán kitalálható; volna-e kedvetek, lehetőségetek ilyesmibe belevágni? Nyilván azért nem vérrel pecsételt, Ranagol előtt kötött paktumról beszélek... Mi magunk szívesen látogatnánk el felétek, s itt is örömmel fogadnánk Titeket.

Válaszotokat várva,

Kis Andrea (rhea)
alelnök

--
Mentálcsavar Baráti Kör

Emellett még jelezném, hogy a klub lapra kikerült még Tibi és Szabó Pista kártyalapja is...

---------------------------------------------------------------------------------

2009. 08. 08. 22:14

Sziasztok!

Csak annyit akarok közölni, hogy végre kijavítottam pár apróbb hibát, mint pl: a főlap egyes elemeit közületek néhányan valószínűleg egyáltalán nem láttátok. Hát most itt az alkalom, tanulmányozzátok, kommenteljétek, várom az észrevételeket.

Illetőleg Balunak még annyit, hogy most már az ő telefonszáma is felkerült az elérhetőségek lapra.

Mára ennyi. Jó éjt!

---------------------------------------------------------------------------------

2009. 08. 05. 22:16

Sziasztok!

Ismét jelezném, hogy tovább bővült az oldal.  Elkészültem az Klub lappal is, ami jelenleg két aktív tagunk adatlapját tartalmazza. Noha ez még nem a végleges variáció, azért érdemes vetni rá egy-két pillantást, már csak azért is, mert terveim szerint mindenki kap hasonló stílusban elkészült adatlapot, amint elküldi a bemutatkozását és egy-két jól sikerült fotót.

Úgyhogy csak biztatni tudok mindenkit, hogy mielőbb dobjon meg a képekkel-leírásokkal, amiket lehetőleg a most felkerült példák alapján kérnék megszerkeszteni. Köszi!

Ja és még egy dolog: Az adatlapok ABC sorrendben fogják követni egymást, csak hogy félreértés ne essék. És tessék kommentálni a fórumon!

Aldarion

---------------------------------------------------------------------------------

2009. 07. 10. 22:15

Sziasztok!

Jelezném, hogy elkészültem az Elérhetőségeink lappal is. Na nem mintha olyan nagy durranás lenne, de azért szólok.

Illetve emlékeztetnék mindenkit, hogy holnap játék, egész nap miénk a Nagykun klub!

A holnapi viszontlátásra!

---------------------------------------------------------------------------------

2009. 07. 10. 10:15

Sziasztok!

Csak szólni akarok, hogy ezerrel töltöm át a régi fórum tartalmát az újra, és külön kiemelném, hogy mindenki regisztrálja magát újra!

Köszönöm!

---------------------------------------------------------------------------------

2009. 07. 10. 00:44

Sziasztok!

Mint azt látjátok, üzembe állt az új oldal, bár egyelőre csak a főoldal és a fórum működik, abból is az újra mutat immár a link.

Csak ennyit akartam.

Jó éjt, szép napot mindenkinek!

Szombaton találkozunk.

Ja, és nyugodtan kritizáljátok a lapot a fórumon, egyelőre ez az ötletem volt csak, rengeteg melómba került, és bevallom őszintén, nem is szándékozom átalakítani egyhamar, csak ha valaki konkrét elgondolással áll elő, azt illetően, mi nem jó és hogyan legyen.

Ja és hogy tudjátok: Nem az öld meg apádat-anyádat fíling miatt csináltam - mint ahogy azt Pistától korábban már meg is kaptam. Az elképzelésem egy gótikus/sötét középkori hangulatot idéző lap volt, ami illik a legtöbb játék hangulatához.